2010-07-01 12:51:26• hírek • Póti Orsolya

Petria Cristina kiállítása

Csütörtök délutántól a marosvásárhelyi festőművésznő, Petria Cristina kiállításának megnyitójára került sor a Szatmár Megyei Tanács Galériájában. A kiállítás július 23-ig látogatható.

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének, a Szatmár Megyei Tanácsnak, valamint a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központnak köszönhetően egy újabb festménykiállítást látogathatnak a művészet szerelmesei. Július 1-én, csütörtökön 15 óra előtt kevéssel Petria Cristina kiállításának megnyitójára került sor, melyen többek között részt vett a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének vezetősége és Felician Pop.

Petria Cristina Giurgiu megyéből származik, aki képzőművészeti tanulmányait a Bukaresti Művészeti Akadémián végezte el. Tagja a bukaresti képzőművészek egyesületének, valamint 2002-től a Maros megyei Képzőművészek Egyesületének is. Hazánkban több egyéni kiállítása volt látogatható, de gyűjteményéből számos példány szerepelt külföldi - németországi, franciaországi, kanadai, japán - kiállításokon is.

Petria kedveli a díszítő- és monumentális művészetet, szívesen készít grafikákat olajfestményeket, pasztellműveket és akvarelleket. Kedvenc témája közé tartozik a táj és a természet, de szívesen ábrázol lovakat, embereket. A tárlat élénk színekben pompázó virágcsokrokról való ábrázolásokat és csendéleteket tartalmaz.  A megnyitót most is Cserey Csaba és Vékény József produkciója tette még hangulatosabbá.

A kiállítás július 23-ig látogatható.


Megnyílt Petria Cristina kiállítása
Megnyílt Petria Cristina kiállítása


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: